18 oct. 2011

Back in business



Ca sa fac lucrurile clare de la inceput: am la dispozitie 50 de minute sa scriu despre ce se mai intampla cu viata mea, in ideea ca ‘linistea’ recenta de pe blogul meu v-a facut sa-mi pierdeti urma cu totul.So, let’s make a start! Facultatea a inceput de 3 saptamani. Si eu cu ea. Dar o sa ma intorc mai tarziu la asta. Sa incep de unde am ramas si cred ca sunt datoare cu ceva relatari despre vara asta. Daca m-ati citit pana acum, ati vazut ca ultimul articol era despre o scoala de vara la care am participat. Si cum nu o sa mai scriu despre asta pentru ca am facut-o deja, ce-ar fi sa povestesc asa in mare cum am petrecut ?!
Am avut o vara geniala. Si poate o sa va intrebati de ce. Raspuns: nimic. Si de-asta a fost geniala.
Am fost 3 luni in Romania, unde pur si simplu m-am vazut cu prieteni, am petrecut cu prieteni, am baut cu prieteni...de-astea, intelegeti voi. De asemenea, am petrecut ceva timp cu bunici, rude si lume in general, de care imi era foarte de dor.
Printre altele am avut si un accident auto in drum spre Cheia, unde mi-am rupt clavicula si a trebuit sa ma operez pentru ca oamenii de specialitate au vrut sa-mi puna o tija metalica. Au trecut cam 2 luni de atunci. Inca ma doare tare uneori mana si cel mai enervant este ca nu prea pot sa fac multe chestii cu ea. De exemplu, nu pot sa o ridic intr-atat incat sa o pun pe cap cu usurinta. Si nu, nu conduceam eu. Ahh, da, nu v-am spus despre realizarea de a obtine permisul de conducere pe care, pana si spre surprinderea mea, l-am luat la 2 saptamani dupa operatie. A fost o experienta pe care nu o sa uit niciodata. De-abia puteam sa misc mana si cu toate astea m-am luptat cu mine pentru 30 de minute in timpul examenului sa pot s-o fac. Si am reusit! Nu am trecut pe rosu, nu am calcat pietoni, am dat prioritate accordingly si tot tacamnul. Dupa examen am condus mai putin de o saptamana pentru ca a urmat partea aia cand se termina vacanta si lumea trebuie sa se intoarca la treburi seroase. Bine, nu a fost chiar si cazul meu, pentru ca desi vacanta s-a terminat in Romania, am continuat-o in Eastbourne la ai mei. A fost foarte dragut sa petrec ceva timp cu ei, sa mai povestim si in fine, sa facem chestii impreuna. In timpul in care am fost acolo s-au si mutat, asa ca am putut sa-mi aduc si eu aportul in gospodarie (cum s-ar spune) cu packing/ unpacking, which was nice indeed.
Cam asta cu Eastbourne. Pe 30 am venit in Birmingham cu Iulian, fratele meu. M-a ajutat cu bagaje, mutat and stuff. Pe 3 am inceput cursurile. Si iata-ma aici! In anul 2 oficial, realizand ca am de facut un milion de lucruri, o gramada de groupworks, eseuri, examene, gasit internship pentru anul viitor. Suna interesant pe de-o parte...si chiar este. Dar pe de alta, iar ma lovesc a nu stiu cata oara de talentul meu deosebit la time management. Mi se intampla de multe ori sa ma bag in pat, sa pun capul pe perna si sa ma intreb daca o sa pot vreodata in viata asta sa realizez si eu tot ce mi-am propus. Si raspunsul este: NU. Sper sa nu trebuiasca sa pic vreun examen sau sa fiu concediata de la locul de munca (eventual unul pe care mi-l doream mult de tot) ca sa-mi invat lectia. Bine, de fapt, nu ma blamati, am facut primii pasi: 1) am un organizer in care imi trec aproape pana la minut toate cursurile, tutorialele, intalnirile, chestiile foarte importante in mare, 2) ma trezesc la 7 in fiecare dimineata si timp de 20 de minute fac jogging cu o colega de bloc. 3) duminica este intotdeauna zi de relaxare totala. Ahh, da, as putea sa va povestesc cat de tare a fost duminica trecuta. Am inchiriat impreuna cu alti 3 prieteni biciclete si ne-am propus sa ajungem intr-un parc, nu foarte in apropiere, unde sa avem un picnic si sa ne plimbam cu hidrobicicleta. A fost foarte dragut. Ne-am pierdut pe drum, apoi ne-am reorientat.!!! Chiar a fost fun! Pentru weekendul viitor nu am planificat nimic yet. Am inceput sa functionez pe principiul: lucrurile faine vin pe ultima suta.
Am uitat sa va spun ca pe unul dintre noteboard-urile din camera mea stau lipite '29 ideas to keep yourself creative' cu care m-a inspirat un prieten. Deci, in caz ca mi se intampla sa uit chestii cum ar fi 'Make lists', 'Get feedback', 'Count your blessings', 'Try free writing', 'Take risks', 'Sing in the shower', 'Finish something' si asa mai departe, le am in fata ochilor...sunt acolo sa faca din mine un om creativ de-a dreptul.
Nu stiu, sincer as vrea sa scriu mai mult pe blog. Poate chiar sa-mi scriu in agenda o ora pe saptamana cand as putea sa fac o retrospective a ceea ce fac. Nu stiu daca ar interesa neeaparat pe cineva, dar cred ca ar fi util pentru mine sa trec in revista chestiile pe care le fac si de ce nu, sa nu imi pierd cu totul talentul la povestit (in cazul fericit in care inca il mai am).

6 comentarii:

  1. '29 ideas to keep yourself creative'.Le gasesc ei pe internet?As fi curioasa sa le citesc si sa vad cate pot sa pun in aplicate.
    Se pare ca ai avut o vara pe cinste.Sper sa iti revii cat mai repede in urma acelui accident.
    Succes cu cursurile!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Hey Kali, linkul pentru filmulet este http://vimeo.com/24302498. Enjoy it!

    Multumesc pentru urari! The same for you xxx

    RăspundețiȘtergere
  3. Era si cazul sa revii:D welcome >:D< :)).
    Mereu pozitiva si simpatica. Eu zic ca ar fi bine sa bagi ora aia in organiser.
    P.S. Asta cu time managementul e boala (inter)nationala

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine ai [re]veniiiit, den! ti-am dus dorul!

    RăspundețiȘtergere
  5. foarte interesant!felicitari si multe realizari in tot ceea ce vrei sa faci!

    RăspundețiȘtergere