19 iun. 2012

#9


Fiecare dimineaţă din ultima perioadă mă ajută să mă trezesc constant mai lucidăîn ciuda faptului că universul continuă să comploteze împotriva mea într-o formă sau alta. Sunt semne nevinovate (oare?) asupra existenţei cărora încă am dubii. Nu ştiu dacă sunt valide pentru că sunt matematice sau pentru că eu le creez constant. Nu aveţi idee cȃt de bună sunt la asta! Atȃt de bună încȃt pȃnă şi matematica am transformat-o într-un produs ce îmi aparţine în exclusivitate. Într-o zi am să cer un premiu pentru toate imposibilităţile pe care le-am creat de-a lungul istoriei.
E un ceva în lumina de dimineaţă pe care nu reuşesc să îl neg mai mult de zece secunde de la conştientizare, după care scot capul din pătură şi sunt recunoascătoare (nici eu nu stiu Cui) că ceva atȃt de comun şi la îndemȃna tuturor reuşeşte să traseaze cu o atingere magică călătoria de la fereastră pȃnă la măduvă si înapoi. Este momentul cȃnd Dumnezeii mei îşi schimbă tura. Unii ca mine o simt; alţii o ignoră; alţii nici nu o conştientizează. Cred că asta se cheamă 'tipologii umane'. 
(...)Şi apoi ies din cearceafuri. Nu dintr-o pasiune exagerată pentru ceva anume, ci pentru că nu am de ales. Să contribui din pat la măreţia spectacoului din faţa ochilor mei este imposibil. Aşa că mă trezesc să urc pe scenă. Este mai sănătos să trăiesc sub prezenta iluziei decȃt sub absenţa dorinţei. Iar acum nu mai am niciun dubiu că măreţia spectacolului se reduce la un drog care are efect numai în absenţă. Însă, atunci cȃnd credem că prezenţa lui aduce satisfacţii superioare abseneţei lui, este probabil momentul cȃnd mulţi dintre noi greşim. Începem să căutăm, să creăm lumi paralele, situaţii, scenarii fertile pentru capcane ce ne pun faţă în faţă cu un finit pe care-l pretindem infinit. Ce amuzanţi sunt oamenii cȃnd se iau în serios, nu-i aşa? Atunci pică ei! Şi nici nu îşi dau seama cum mor asfixiaţi cu masca lor de sticlă. Aparent, litigiul continuă să persiste în umbră. Este o moarte clinică. O moarte în umbră. A soarelui sau a omenirii. E greu să vorbesc despre chestiuni universale. Revin la sine. 
(...) Nu ştiu exact unde vreau să ajung cu ideea aceasta. Nici nu ştiu dacă există, s-a născut sau a murit vreuna în rȃndurile de mai sus. Eu înţeleg oarecum ce vreau să spun. Dar acest ceva pe care vreau eu să-l spun se schimbă în fiecare zi, cu fiecare efect pe care universul îl are asupra mea. Trebuie să învăţ să ţin pasul cu mine. 
Sunt într-o permanentă pledoarie pentru cineva. Un personaj care în timpul nopţii aruncă o găleată cu apă rece şi tulbure peste faţa mea...proces care, paradoxal, mă găseşte atȃt de lucidă în fiecare dimineată.

3 comentarii:

  1. De acum inainte sa ma gandesc si eu dimineata ca sunt pe scena, poate asa nu mai lenevesc in pat atat :D te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. 'Este mai sănătos să trăiesc sub prezenta iluziei decȃt sub absenţa dorinţei.' intens...

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place articolul tau, cu siguranta ti-ai mai castigat un admirator

    RăspundețiȘtergere